dijous, 17 de febrer del 2011

PERQUÈ ELS VAIXELLS PODEN SURAR?

Estem treballant els Mitjans de transport al llarg de la història a socials.
Quan estàvem estudiant els transports marítims un alumne de la classe va preguntar:
- Perquè els vaixells floten?
Avui la mestra ha portat una cubeta gran buida, que no sabíem per què era. Ens ha explicat que faríem un experiment per entendre com pot ser que un vaixell suri.
El primer que hem fet ha estat omplir la cubeta d’aigua.
Després hem anat observant com s’enfonsaven o no diferents objectes: un tros de paper, una grapadora, una bola de plastilina, un got de plàstic, una caixa de suro, unes tisores, una maquineta, trossos de fusta...
Hem pogut demostrar com s’enfonsen els objectes que pesen més que l’aigua i com la forma és molt important per que no s’enfonsi res. Per demostrar-ho hem fet servir plastilina
- Primer: hem fet una bola, l’hem pesat (70 grs.) i l’hem posat a dins de l’aigua. S’ha enfonsat ràpidament.
- Segon: Amb la mateixa quantitat de plastilina hem fet una “canoa”, és a dir, li hem donat forma de tronc i després hem fet la forma de canoa.
Quan l’hem posat a l’aigua NO S’HA ENFONSAT , i hem anat posant més pes i al final si que s’ha enfonsat perquè pesava massa.
El Josué ha portat uns quants pals del pati i els ha posat a l’aigua i no s’ha enfonsat cap, així és que els hem lligat amb una corda i hem fet una balsa que surava perfectament, fins i tot podia transportar a un nino.

La classe d’avui ha estat divertida i molt interessant i ens ha passat el temps volant, encara que era el mateix que sempre i hem aprés per que els vaixells suren.