dijous, 19 de maig de 2011

ENTREVISTA AL PROFESSOR JOSEP MORA

La classe de 2n va demanar al professor Josep Mora si podia venir a explicar-nos coses sobre l’esport que ell practica que és el tenis taula. Sabem que uns dies ha estat als Campionats d’Espanya d’aquest esport i tenim algunes preguntes per a ell.
Avui ha vingut i ha estat amb nosaltres. Ha portat una mostra dels trofeus que té, ens explica que a casa seva en te més de 100, però que ha fet una tria dels més importants per ell.
P. Quan temps fa que jugues a tennis taula?
R. Des de que tenia 15 anys,la mateixa edat que teniu vosaltres ara.
P. A quins clubs has jugat?
R. Al Barcino, al Sant Andreu i quan tenia 18 anys, vaig començar als Lluïsos d’Horta , i és el meu club encara.
P. A quins campionats has participat?
R. He participat en molts campionats i torneigs. Al Campionat de Catalunya ja fa més de 30 anys que hi vaig. He anat també al campionat d’Espanya, des de fa 8 anys, que és molt difícil de guanyar perquè hi ha un nivell molt alt, els jugadors són molt bons. M’agrada molt anar perquè cada any es celebra a llocs diferents i així puc viatjar.


P. On es farà l’any que vé.
R. A Tenerife i em fa molta il•lusió per que no hi he estat mai. El club ens pagarà la meitat de les despeses i nosaltres l’altra meitat.
P. S’ha de pagar?
R. No, els equips grans ho tenen tot pagat però el club on estic jo no te diners. M’han volgut fixar altres equips però jo no he volgut mai deixar als meus amics del meu equip. Per mi és més important l’equip i l’amistat dels qui el formem que guanyar.

P. És molt difícil aconseguir trofeus?
R. Cal ser molt constant i entrenar seriosament.

P. Quin ha estat el teu millor resultat.
R. L’any 1.999 vaig quedar campió de Catalunya en dobles i 3r d’Espanya de dobles, amb la mateixa parella. Aquí hi ha la medalla i la copa!
P. Quants partits has jugat?
R. Partits oficials de lliga n’hi ha 25 cada temporada i jo porto jugant des dels 15 anys. A veure si ho sabeu?
- Agafem paper i llapis i calculem, ràpidament: 62-15=47; 47x25=1.175-
Ha jugat 1.175 partits oficials!!!

P. Quins altres esports practiques?
R. M’agraden molt tots els esports que es practiquen amb una raqueta. Jugo a tennis, a pàdel i a frontó. Ah! No m’agrada jugar a futbol.

P. Quantes modalitats hi ha de tennis taula?
R. N’hi ha 4: Per equips (de 3 jugadors); dobles (parelles); individual i mixte (una noia i un noi)

P. Ara que jugues?
R. La Lliga de Veterans, que és a partir dels 40 anys.

P. Quantes hores entrenes?
R. Actualment 2 hores 2 cops a la setmana.

P. Ara quants punts tens?
R. Ara a la Lliga de veterans que jo jugo, la Primera categoria, estem els 4t classificats.
Ens explica que podria estar en altres clubs més importants, que de vegades, l’han volgut fitxar però ell no deixarà mai al seu equip. Ens explica que és més important la relació personal que te amb els seus companys que els resultats.

P.Quan et jubilis deixaràs el tenis taula?
R. No. Ja tinc ofertes per fer activitats extraescolars. No podria estar a casa sense fer res. Seguiré jugant com a veterà.
P. A l’estiu jugues?
R. Amb el campionat d’Espanya s’acaba la temporada i ara descansarà fins l’octubre de competicions però seguirà entrenat. Ara dedico molt al tenis, el pàdel i el frontó. Jugo amb els mateixos companys de l’equip de tenis taula.

P. Es pot dir Ping-Pong?
R. Aquesta és una paraula que cada vegada s’utilitza menys, va ser una adaptació de la paraula anglesa. Ara, gairebé tothom, diu tennis taula.

P. Es important la dieta al tenis taula?
R. Molt. Cal menjar molta fruita, làctics i una alimentació equilibrada i saludable. Les begudes no han tenir molt gas.

P. Avui que comença el campionat de tenis taula a la nostra escola, quin consell ens donaries?
R. Cal ser molt seriosos a l’hora de jugar. El comportament ha de ser el correcte, no es tant important guanyar o perdre com el fet de jugar. Quan s’acaba el partit cal que els jugadors es donin la ma.

Moltes gràcies per venir a la nostra classe ha explicar-nos tantes coses sobre el tennis taula i et desitgem que guanyis moltes copes més!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI