divendres, 23 de març del 2012

Sortida al metro











 El 14 de març, els alumnes de 2n hem anat al Centre de Control del Metro. Vam agafar la L3 fins a la Vall d’Hebrón per canviar a la L5 i vam arribar fins a la Sagrera. Vam caminar fins al Centre de Control de Barcelona i ens va rebre el Gonzalo. Vam pujar a la segona planta i a l’esquerra hi havia un mapa molt gran amb totes les línies de metro de Barcelona.
El Gonzalo ens va explicar que el metro es va inaugurar l’any 1924. La primera línia que va funcionar va ser la L1 i anava des de Catalunya fins a Lesseps. A continuació vam anar a un passadís que hi havia fotos del metro molt antigues, des del 1924 fins al 2012.
Després vam anar a la sala de control i allà va explicar com funcionaven els metros, les línies L9, L10 i L11 no porten conductor i es condueixen automàticament des de les oficines. Treballen les 24 hores, tots els dies de l’any.
Tot està controlat per ordinadors i les persones que hi treballen vigilen a través dels monitors, si hi ha algun problema a les andanes, túnels o vagons dels trens. Hi ha càmeres per tot arreu, si hi ha alguna baralla o incident es truquen als Mossos d’Esquadra.
Si els viatgers tenim algun problema podem trucar al telèfon d’emergències que hi ha a les andanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI