divendres, 7 de març del 2014

 Consulteu l'AGENDA21
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------








El món del flamenc, i de la música en general, està de dol després de la mort a Mèxic del mestre de la guitarra Paco de Lucía , mort després de patir un atac de cor als 66 anys . "Després de la mort d'Enrique Morente , es va un altre dels grans . Ens hem quedat orfes . Paco era el papa del flamenc ", ha destacat Lluís Cabrera , fundador del Taller de Músics . "Ell , com Morente , era un inventor . Cada vegada que s'inventava una falseta tothom estava pendent . Com deia Morente , era la gran llum que il · luminava la guitarra flamenca " .

Tots els tocaores que van venir després d'ell se senten en deute amb Paco de Lucía : Chicuelo , Cañizares , Vicente Amigo , Tomatito . Tots ploren avui a un ésser únic no només com a artista , sinó com a persona .


Encara que gairebé tota la seva obra es desenvolupa en el flamenc, va gravar alguns treballs en altres estils, com la música clàssica, la fusió del flamenc amb el jazz i altres estils musicals. De fet grans músics provinents del món del jazz com Chick Corea o John McLaughlin van realitzar gires i col.laboracions amb ell. Totes aquestes influències les va plasmar Paco amb la seva Sextet(formada amb músics irrepetibles com Jorge Pardo o el baixista català Carles Benavent) on les versions d´alguns dels seus temes mítics gravats amb Camarón o posteriors temes composats per ell sonaven màgics, deliciosos. Son moments que quedaran per sempre en la memòria dels amants de la música perquè Paco està més enllà d´un moment determinat o una moda: era un visionari que va aportar nous instruments al món del flamenc(la pròpia caixa flamenca que avui sembla indispensable), noves armonies, la seva tècnica: va crear el seu propi llenguatge- el llenguatge de la guitarra de Paco-.  És un d´aquest genis de la música que perduraran per sempre.  Et trobarem molt a faltar!!

Us deixem amb un d´aquests moments màgics amb Paco de Lucia&Sextet interpretant Zyryab.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI