divendres, 4 d’abril del 2014

Coneixes la tradició dels ous de Pasqua?
Ara que s’acosta Setmana Santa, els aparadors de les pastisseries, xocolateries, i fins i tot, els dels supermercats, comencen a estar plens d’ous de Pasqua de xocolata. Tots ells solen estar guarnits amb grans llaços, papers de colors llampants, o els ninots més populars de la temporada.
Com cada any per aquestes dates, segur que molts de vosaltres, o com a mínim la gran majoria, en regalareu o en tastareu algun. Ara bé, sabeu d’on ve aquesta dolça tradició?
Tot es remunta fa molts segles. Durant l’abstinència quaresmal, els cristians catòlics no podien menjar ous ni productes làctics. De totes maneres, durant aquest període les gallines no paraven de pondre ous. Per tal de no haver-los de llançar, els cristians catòlics els guardaven, i un cop acabava la quaresma, els regalaven.
Tot i haver hagut canvis en els costums de l’església catòlica, la tradició de regalar ous el diumenge de Pasqua s’ha mantingut en el temps, principalment als països anglosaxons, Estats Units i Europa Central. Com que la majoria d’ells són per a nens, no només es regalen ous de gallina, que normalment es pinten, sinó també de xocolata.

N.E.:Publicat el 12/03/2013 per Chocolates Torras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI