divendres, 11 de maig del 2012

Sortida al Cosmo Caixa



El 8 de maig hem anat al Cosmo Caixa i vam fer un taller sobre l’energia, el noi que el feia es deia Marc, l’espai on estàvem es deia Aula PI.



Ens va explicar moltes coses, de com uns tipus d’energia es transformen  en uns altres i moltes curiositats. Quan es crema alguna cosa és energia química. Les cordes de la guitarra són energia elàstica.




Va demanar ajudants per fer diferents experiments, algunes vegades també ens feia bromes!


El Jonatan H. Va haver de bufar molt fort per aconseguir moure un gronxador. Després, van posar una espelma en el mig del gronxador.  


Van fer aconseguir moure el gronxador amb el calor de la flama que calentava el ferro. 







·        El Jimmy va pedalejar molt ràpid en una bicicleta, si frenava amb l’esquerra s’encenia una llum, si ho feia amb la dreta augmentava la temperatura de la roda.





El Jonathan Delgado i la Irene van ficar un paper en un tub, després van ficar una barra de metall amb força i el paper feia una explosió, es veia el foc, i desapareixia





El Haider, el Sajid i la Diana deixaven caure unes pilotes de goma, s’havia d’observar si tornaven a la ma, però no tornaven. Això passava per la força de la gravetat.


El Kevin es va posar unes ulleres i va fer moure un pèndol






L’Alí va passar una llum ultraviolada per unes plaques blanques i es dibuixaven unes boletes de molts colors
Hi havia una maqueta on es representaven energies renovables: plaques solars, pressa d’aigua i uns molins de vent. Tots tres produïen electricitat
Un cotxe petit que funcionava amb aigua, no corria molt, va estar una estona donant la volta a la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI