divendres, 23 de maig del 2014

T O R N E U  -  N O S   L E S  N O I  E S...
            Ho demanem  els/es alumnes i personal del COL· LEGI


Alliberin a les nenes segrestades a Nigèria! # BringBackOurGirls
El segrest de més de 200 nenes en Chibok és un terrible episodi més del conflicte armat que es viu a Nigèria i que només entre gener i març del 2014 ha provocat més de 1.500 morts. El govern ha d'abordar la situació immediatament.
El 15 d'abril , centenars de nenes , majoritàriament d'edats compreses entre 16 i 18 anys , van ser segrestades en un atac nocturn a una escola en Chibok al nord-est de Nigèria . El grup armat islamista Boko Haram ha reivindicat aquests segrestos .
Però aquest atac no és el primer, moltes altres escoles , esglésies , pobles han patit atacs deliberats en els últims anys . Així , el febrer passat , almenys 59 persones , la majoria alumnes i professors , van ser assassinats en un centre d'ensenyament secundari a Yobe , també al nord-est del país . Segons testimonis , els atacants van arribar i van començar a disparar indiscriminadament , matant a tots els homes que trobaven . Uns nens es van amagar en una classe i els van cremar vius . Pel que sembla l'exèrcit va trigar hores a arribar i va intervenir quan els atacants ja s'havien anat .
Durant tot aquest conflicte i davant la violència indiscriminada de Boko Haram , la resposta de les forces de seguretat nigerianes ha estat totalment inadequada . No només no han protegit la població civil , sinó que s'han dut a terme nombroses represàlies i comès greus violacions de drets humans . Només el 2013 es van produir més de 950 morts en centres de detenció militars , resultat d'execucions extrajudicials , tortura i maltractaments
La conseqüència és una població civil aterrida , que ha abandonat les seves llars , i és víctima de violacions de drets humans per una i altra banda .
Les autoritats nigerianes han de protegir la població civil de manera efectiva , respectar els drets humans i acabar amb la impunitat .
traduït del castellà pels editors








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI