divendres, 24 d’octubre del 2014


LA MAFALDA FA 50 ANYS!!
L'any passat molts mitjans se'n feren ressó del 50è aniversari de Mafalda i Quino va haver de posar fil a l'agulla i aclarir a través  d'una nota a la seva web l'embolic  generat. Segons el pare de la criatura, Mafalda va néixer el 29 de setembre de 1964, a la revista Primera Plana. Segons l'autor aquest és el dia  del naixement de Mafalda com a personatge d'historieta de forma regular i segons ell qualsevol altre càlcul és incorrecte.
Malgrat hagi fet 49, 50 0 51 anys de la seva existència, segueix sent aquella nena de 6 anys que continua enamorant a milions de persones. Símbol de la llibertat i dels drets dels infants, idia la sopa i no soporta les injustícies, les guerres, la violència, o el racisme. Sovint incomoda als seus pares amb preguntes, als que considera a vegades uns inconformistes. Entre les seves passions trobem a The Beatles, la lluita per la pau, els drets humans i la democràcia.
Lluitadora social incansable i convençuda del progrés social de la dona s'imagina a si mateixa estudiant idiomes i treballant com intèrpret a les Nacions Unides per contribuir a la Pau Mundial i fer d'aquest món un lloc millor on viure.
L'autor feia servir el personatge de Mafalda i el seu entorn per reflexionar sobre la situació del món i les persones  que vivim en ell.
Quino va deixar de publicar tires de Mafalda el 25 de juny de 1973.
PODEU TROBAR MÉS INFORMACIÓ I VIDEOS EN AQUEST ENLLÇ:
http://bibliotecavirtual.diba.cat/es/comics/avui_fa/mafalda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI